ABB lader opp vannscootermarkedet

0
3417

Grønn kraft på snø og vann

ABB og Taiga Motors går sammen for elektrifisering av vannscooter og snøscooter markedet.

Partnerskapet vil muliggjøre lading av verdens første elektriske snøscootere og legge til rette for en bærekraftig fremtid, skriver ABB og Taiga i en pressemelding.

Nå bør det vel presiseres at det grønne skiftet for lengst har nådd både snøscooter, vannscooter og ikke minst motorsykkelmarkedet. Men det stemmer at Taiga har allerede vært en aktiv aktør i noen år, og allerede sikret seg bestillinger via forhåndsreservasjoner via sin hjemmeside, med estimert levering i 2021. Vi venter naturligvis med spenning på å få prøve de ulike modellene fra flere ulike produsenter i tiden som kommer.

Videre skriver ABB at for å utvide bærekraften til terrengkjøretøyer og  i Nord-Amerika og Europa. ABB vil tilby sitt trygge, pålitelig og kompakte Terra AC wallbox og Terra DC wallbox ladestasjons løsning.

Det globale powersports-markedet leverte rekordhøyt salg i år og forventes å fortsette å vokse raskt med en samlet årlig vekstrate på over 6% mellom 2020 og 2026 ifølge Global Market Insights1. Men denne veksten kan gi en miljømessig belastning fordi snøs og vannscootere er noen av de få kjøretøyene som ikke trenger en katalysator, en enhet som reduserer mengden skadelige forurensninger fra et kjøretøy. Fraværet av denne omformeren kan føre til uforholdsmessige utslippsnivåer til det punktet hvor elektrifisering av en snøscooter kan ha samme miljøpåvirkning som å elektrifisere mer enn førti biler, skriver ABB i sin pressemelding.

Canada-baserte Taiga Motors varsler en ny epoke med elektrifisering av kjøretøy med sin produksjon av elektriske snøscootere og vannscootere. Ved å eliminere støyforurensning og redusere kjøretøyenes miljøpåvirkning, åpner dette partnerskapet mulighetene til en bærekraftig fremtid i en tid da de fleste land har økt fokus på reguleringer i nasjonale parker, innsjøer og stier over hele verden.

ABB vil med dette partnerskapet oppmuntre for tilrettelegging av elektriske fremkomstmidler over hele Nord-Amerika og Europa ved å gjøre det lettere for fritidsførere og flåteoperatører å lade terrengkjøretøyene sine ved marinaer, skisteder og hytter rundt om. ABBs ladestasjoner, designet for å fungere i tøffe værforhold, passer perfekt slik disse kjøretøyene vil være operert i noen av de mest ekstreme miljøene.

Vi er glade for å spille en integrert rolle i å gjøre lanseringen av verdens første terrengkjøretøy til suksess samtidig som vi forsterker vår satsing på bærekraft, sier Frank Muehlon, leder for ABBs globale virksomhet for E-mobilitetsinfrastrukturløsninger.

“Vi ser for oss en fremtid der førere kan utforske naturen uten å transportere fossilt drivstoff, sier Samuel Bruneau, administrerende direktør og medstifter av Taiga Motors.

Taiga Motors vil begynne å levere sine første elektriske snøscootere allerede denne vintersesongen og vil øke leveringstakten neste høst. Levering av Orca, våre elektriske vannscootere starter neste år i løpet av vår sesongen. Vårt partnerskap vil støtte overgangen til mer bærekraftige utendørsopplevelser ved å tilby et nøkkelferdige løsninger til kunder, avslutter Bruneau.

Her hjemme på berget er det helt klart spennende å se at en så stor og kjent aktør som ABB beveger seg så dirkete inn på markedet for vannscooter og snøscooter. Standardisering av ladeløsninger og fokus på nettopp dette er kanskje akkurat det vi trenger i dette landet.

Nå gjenstår det bare å se om landets marinaer og kommuner med snøscooterløyper ruster opp sin ladestruktur til denne elektrifiseringen, før markedet oversvømmes elektriske snøscootere, store og småbåter som for eksempel vannscootere. Stort fokus på ladbare fremdriftsløsninger for litt større fritidsfartøy i Norge gjør at vi bør se lyst og positivt på den elektriske fremdrift og fremtid.

Elektriske vannscootere kan potensielt bidra til å redusere skepsisen mot båttypen vannscooter på sikt, vi bør derfor følge utviklingen nøye. Først og fremst bør vi som forbrukere signalisere til eventuelle forhandlere våre ønsker om at de ser nærmere på import av slike produkter.