Meninger: Naturen skal kunne brukes av alle

0
1700
Naturen skal kunne brukes av alle.

Naturen skal kunne brukes av alle, også de som ikke liker eller kan gå på ski eller bade i fjæra. 

Selvråderett over eget liv og eiendom vil ta samfunnet vårt et steg i riktig retning. Vannscooter, snøscooter, biler, musikk på stranda, barn som leker. Hva har disse til felles? Alle bråker, uten om det plager de ingen.

Vannscooter Norge
Selvråderett over eget liv og eiendom vil ta samfunnet vårt
et steg i riktig retning mener Magunssen.

Noen mener at man kan begrense folks fritidsaktiviteter eller transportredskap på bakgrunn av det passer en selv. De vil ikke høre på slikt bråk. Det er noen som mener at vannscooter forurenser. Mye mulig, men det er ikke saken. Det gjør biler også, og fritidsbåter, litiumbatteriene til elbiler, og søpla til nordmenn.

Røstene tar til media for å begrense andres frihet. Argumentene mot snøscooter og vannskuter stopper som regel der, men de er høylytte. Skal man følge samme logikk er det mye man skal forby. Skal vi også forby motorsykler, fyrverkeri, motorsag, amerikanske biler slik at de som sitter på café kan få sitte der i fred og stillhet og nyte sin egen tilværelse? Argumentet kunne også bli brukt om å forby biler i gatene i norske byer rundt 1915. Det er spesielt å legge merke til at noen faktisk mener at de kan begrense andre på denne måten, samtidig som de forventer at ingen skal begrense den selv.

Det kan ikke være slik at en gruppe skal få lov til å bruke argumentet om støy om en annen gruppe, og slippe unne når argumentet speiles i andre omgang. Det bruker som regel å bli kalt for hykleri.

Naturen skal kunne brukes av alle, også de som ikke liker eller kan gå på ski eller bade i fjæra. Selvråderett over eget liv og eiendom vil ta samfunnet vårt et steg i riktig retning. Alle liker å bruke den på hver sin måte. Så lenge man ikke skader andre eller andre sin eiendom burde det meste være tillatt. Jeg tror heller ikke det ville vært særlig hyggelig om vi inngikk et kompromiss hvor vi bannlyste vannscootere, men også skigåere på fjellet eller bål i fjæra. Det gamle ordtaket «min frihet slutter der din begynner» burde bli brukt mer!

Hvem er de som tror de kan begrense andres frihet når det ikke skader dem selv? De verdsetter i alle fall sin egen frihet veldig høyt, men det kan se ut som de ikke har dem samme oppfattelsen av frihet når det gjelder andres frihet.

Vannscooter er også et transportmiddel. Det kan brukes istedenfor fritidsbåt. Vannscooteren bruker mindre drivstoff en fritidsbåt. Snøscooter er også et transportmiddel. Begge kan brukes til å frakte personer til hytta, fiske, eller bare nyte sola og naturen. Det er rett og slett et hjelpemiddel som gir mennesket stor frihet.

Ett innlegg av Peter Krongseng Magnussen:

Peter Krogseng Magnussen